Pravila in pogoji poslovanja

Lastnik spletnega mesta je ​​podjetje Marjetka Mihelčič s.p. Vsebina splošnih pogojev uporabe tako predstavlja veljaven in zavezujoč sporazum med Uporabnikom in podjetjem ​Marjetka Mihelčič s.p., ​Gradišče XXII 6,​1291 Škofljica,​ davčna št: ​68117515, ​matična številka: 20957692000, (v nadaljevanju lastnik).

Zavezujete se, da vsebin na spletni strani ne boste reproducirali v kakršnikoli obliki brez predhodne potrditve ​s​ strani lastnika.

Lastnik se z največjo skrbnostjo trudi, da so informacije čim bolj točne in posodobljene, vendar ne sprejema nikakršne odgovornosti ali jamstva v zvezi z informacijami, ki so objavljena na teh spletnih straneh. Lastnik ne jamči za popolnost in točnost podatkov, ki jih predstavlja na svojih spletnih straneh in ni odgovoren za posledice, ki bi izhajale iz ravnanja na podlagi vsebine te ali katerekoli druge spletne strani v njegovi lasti, na internetu.

Lastnik, si pridružuje pravico spremeniti te splošne pogoje uporabe. Za te splošne pogoje uporabe se uporablja pravo Republike Slovenije, v primeru kakršnegakoli spora v povezavi s temi splošnimi pogoji uporabe ali v zvezi z uporabo Portala pa je za tak spor dogovorjena krajevna pristojnost stvarno pristojnega sodišča v Ljubljani.

Osebni podatki

Uporabnik podjetju Marjetka Mihelčič s.p., v smislu varstva osebnih podatkov izrecno dovoljuje, da pridobljene uporabnikove osebne podatke ob oddaji povpraševanja uporabi in obdeluje za lastne potrebe ter mu po svoji presoji pošilja obvestila v zvezi s svojo dejavnostjo. Sem štejejo tudi osebni podatki, ki smo jih pridobili preko potrjenih terminov. Lastnik spletnega mesta od uporabnikov zbira osebne podatke za lastno uporabo za namene trženja in pošiljanja obvestil. Če se bodo od uporabnika zbirali osebni podatki, bo uporabnik imel v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) pravico do vpogleda v katalog zbirke osebnih podatkov, do vpogleda v osebne podatke, ki so v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo na uporabnika, ter pravico do njihovega prepisovanja ali kopiranja (30. člen ZVOP-1). Prav tako bo uporabnik, od katerega se bodo zbirali osebni podatki, imel pravico zahtevati, da lastnik osebne podatke, ki se nanašajo na uporabnika, dopolni, popravi, blokira ali izbriše, če bo dokazal, da so nepopolni, netočni ali neažurni ali da so bili zbrani ali obdelani v nasprotju z zakonom (32. člen ZVOP-1). Uporabnik lahko navedene pravice uveljavi preko uporabniškega vmesnika ali tako, da pošlje zahtevo na, na spletnem mestu objavljen, kontaktni naslov lastnika.

V primeru, če bodo uporabnikovi podatki kadarkoli uporabljeni za namen neposrednega trženja, bo uporabnik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteval, da lastnik trajno ali začasno preneha uporabljati uporabnikove osebne podatke za ta namen.

Varovanje zasebnosti

Lastnik se zavezuje, da bo spoštoval zasebnost uporabnikov in njihovih osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam brez privolitve uporabnika. Uporabnik soglaša, da lahko lastnik njegove podatke uporablja za potrebe lastne analize, s čimer se uporabnik izrecno strinja. Uporabnik ni dolžan razkriti svoje identitete, razen če se sam odloči za to. Lastnik se zavezuje k maksimalni skrbi za zasebnost vseh podatkov, kljub temu pa opozarja, da so zlorabe možne. Osebne podatke uporabnikov bo lastnik varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Uporabljamo programsko opremo za trženje naše storitve. Na ta način lahko ovrednotimo uporabo storitve ter pridobimo pomembna spoznanja o potrebah naših uporabnikov. Ta spoznanja pripomorejo, da lahko še dodatno izboljšamo kakovost naših spletnih strani in storitev.

Spletno mesto uporablja piškotke (cookies). To so datoteke, ki se shranjujejo v računalniku uporabnika ter med drugim omogočajo prepoznavo uporabnika ob ponovnem obisku spletne strani. To lastniku spletnega mesta, omogoča, da opravi zgoraj opisano vrednotenje uporabe. Piškotke lahko uporabnik praviloma odkloni ali izbriše z ustreznimi nastavitvami spletnega brskalnika, s katerim dostopa do portala, vendar pa se v tem primeru uporabnik strinja, da je možno, da ne bo več mogel uporabljati vseh funkcij spletnega mesta.

S pomočjo uporabljene programske opreme se zbirajo in shranjujejo tudi nekateri tehnični podatki, vključno z IP-naslovom uporabnika. Nikakor pa ne pride do identifikacije ali zbiranja osebnih podatkov o osebah, ki se skrivajo za temi podatki ali osebah, ki uporabljajo terminalsko opremo. Teh podatkov tudi ni mogoče povezati z drugimi osebnimi podatki, ki so jih posamezni uporabniki tudi dali na razpolago.

Z uporabo spletnega mesta izražate svoje strinjanje z zgoraj opisanim postopkom analize spletnega mesta in njenih funkcij.

E-novice

Z oddajo povpraševanja ali naročila ​storitev se strinjate s prejemanjem e-novic. Novice bomo poslali vsem, ki nam bodo v katerikoli marketinški ali drugi akciji podjetja zaupali svoj​o​ e​-pošto​.

Omejitev odgovornosti

Lastnik ne jamči za točnost, natančnost ali izčrpnost podatkov​,​ navedenih na spletnem mestu in zato nikakor ne odgovarja za kakršnokoli netočnost, nenatančnost ali opustitev pri podatkih, ki so na voljo na Portalu in za kakršnokoli morebitno škodo.

Do največje mere, ki jo dopušča zakon, je spletno mesto z vsemi svojimi vsebinami in storitvami ponujen »kot je« brez kakršnihkoli jamstev, izrecnih ali domnevanih, med drugim glede točnosti, natančnosti, izčrpnosti podatkov. Uporabnik se tako strinja, da prevzema popolnoma vsa tveganja v zvezi z uporabo spletnega mesta, si pridržuje pravico kadarkoli prenehati z zagotavljanjem katerihkoli ali vseh vsebin in/ali storitev dostopnih na spletnem mestu, prav tako si lastnik pridržuje pravico, da ne bo zagotavljal vzdrževanja storitev in/ali vsebin. Lastnik ne jamči, da ne bo prekinitev delovanja in ne zagotavlja nepretrgane dostopnosti do vsebin in storitev na spletnem mestu. Uporabnik je tako seznanjen in sprejema, da je lahko dostop do katerekoli vsebine in/ali storitev na spletnem mestu kadarkoli prekinjen ali onemogočen in da je v zvezi s tem izključena kakršnakoli odgovornost lastnika.

O piškotkih na www.​oaza-sonca​.com (1st in 3rd party Cookies)

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.